Een nieuw gezicht binnen De Maaspoort? Wat is jouw rol?
”Mijn naam is Roel en ik werk sinds juli bij De Maaspoort als Assistent hospitality manager. Zo ben ik medeverantwoordelijk voor alle hospitality binnen De Maaspoort, van restaurants tot events. Mij kun je overal en nergens vinden in De Maaspoort. Zo kun je me tegenkomen in de bediening maar werk ik ook voorstellen uit op kantoor. Mij zul je gegarandeerd een keertje tegenkomen in De Maaspoort.”
Hoe is het om te werken bij een organisatie als De Maaspoort?
”Ik hou van grote organisaties omdat je hier met veel mensen werkt. Organisaties waar mensen centraal staan is voor mij belangrijk en dat komt hier allemaal samen.”
Wat vind je het mooiste aan het horeca-vak? Hoe creëer jij een 9+ beleving voor gasten?
”Ik vind het ontzettend leuk om elke dag mijn best te doen zodat de verwachting van de gast overtroffen wordt zonder dat hij of zij het zelf door heeft. Ik geniet ervan als mensen vrolijk en ontspannen aan tafel zitten zodat ze het gevoel van ‘echt even uit’ ervaren. Samen met mijn collega’s proberen we elke dag, bij iedere gast die 9+ beleving te creëren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat ik graag met een gast met een allergie of dieetwens op zoek ga naar het perfecte (aangepaste) gerecht zodat die gast onbezorgd kan genieten.”
Wanneer is jouw avond of dag geslaagd/waar word jij gelukkig van?
”Mijn dag is écht geslaagd als mijn collega’s een leuke dag hebben gehad. Dit klinkt een beetje gek nu maar ik zet mijn collega’s altijd centraal want zodra mijn collega’s een fijne dag hebben en vrolijk zijn heeft dit ook weer invloed op de gasten. Ik bekijk het daarom andersom. Mijn collega staat centraal zodat de gast centraal kan komen te staan.”
Heb je nog insider tips?
”Om je avond compleet te maken zou ik voor aanvang of na een voorstelling eens de Spaanse witte wijn komen proeven in Bistro de Luif, een van mijn favorieten.”
Wil je meer weten over Roel? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!