leerling zelfstandig werkend kok | Bistro de Luif
werken bij de grootste hospitality-organisatie van Noord- en Midden Limburg
Bistro de Luif ligt midden in de binnenstad van Venlo. De bistro is onderdeel van De Maaspoort en iedereen is er altijd welkom. Theaterbezoeker of niet, bij onze bistro kun je terecht voor een heerlijk diner, uitgebreide borrel of lekkere lunch. We willen dat je je thuis voelt bij ons. Onze ingrediënten zijn super vers want deze halen we bij telers en producenten uit de buurt. We gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmaterialen en gebruiken alle onderdelen van onze ingrediënten. Zo beperken we onze footprint en maken we niet alleen heerlijke maar ook eerlijke gerechten.
Wij zijn voor het schooljaar 2021 – 2022 op zoek naar een leerling zelfstandig werkend kok ter ondersteuning van ons keuken team Bistro de Luif.
Jouw werkzaamheden zijn onder andere:
- het ondersteunen van onze chef en collega’s bij alle nodige voorbereidingen;
- mede verantwoordelijk voor het opstarten en afsluiten van de keuken;
- samen met het team nieuwe gerechten samen stellen en bereiden;
- het zorgdragen voor presentatie en opmaak van de gerechten;
- het voorbereiden van de mise-en-place;
- je kennis van HACCP toepassen.
Onze leerling houdt van mooie en eerlijke gerechten en is in staat om zelfstandig te werken, is flexibel en enthousiast om te leren en te ontwikkelen. Je bent super gemotiveerd om aan de slag te gaan en wilt jouw aangeleerde skills naar een hoger niveau tillen. Samen met het team streef jij naar een 9+ beleving voor onze gasten. Je bent gastvrij, staat voor kwaliteit en wilt de gast een totaal beleving geen.
Wat bieden wij jou?
- een inspirerende, veilige en plezierige werkomgeving midden in het hart van de stad Venlo;
- een jong, enthousiast en gemotiveerd team, die samen met jou de passie voor lekker eten en hospitality delen;
- goede begeleiding door een gediplomeerd Leermeester;
- marktconform salaris;
- ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
- doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie;
- flexibele werktijden (zowel doordeweeks als in het weekend)
Volg jij de opleiding tot zelfstandig werkend kok en herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen? Stuur dan je CV & motivatiebrief naar Mariëlle Warmerdam via sollicitaties@maaspoort.nl.
Benieuwd naar ervaringen van eerdere leerlingen?
“Hallo toekomstige leerlingen! Ik ben Timo, 19 jaar en heb vorig jaar stage mogen lopen bij Bistro de Luif in Venlo. In dat jaar heb ik heel veel geleerd; van het bereiden van desserts tot het fileren van zalm. Er valt genoeg te leren! Er wordt op een lekker en leuk niveau gekookt. Het team – ook zeker niet te vergeten – is supergezellig en fijn om mee te werken. Ik raad je dus zeker aan om hier stage te komen lopen!’’
“Hallo, ik ben Pim, 19 jaar oud en loop op dit moment stage bij Bistro de Luif in Venlo. Ondanks dit hele gekke jaar heb ik toch een hele hoop kunnen leren. Er wordt tijd vrij gemaakt om samen dingen door te lopen. Van het maken van mayonaise tot het bereiden van desserts; er is altijd de tijd en ruimte om het samen door te nemen en te maken. Het is een gezellig team waar serieus en hard gewerkt wordt maar waar ook ruimte is voor humor. Ik vind deze stageplek zeker een aanrader!”